събота, 5 април 2014 г.

Бяла Неделя с дантела



Това е  познатата вече торта "Бяла Неделя", рецептата за която можете да намерите ТУК
Реших за използвам трансферно фолио за шоколад, което закупих от онлайн магазин. Хареса ми това с дантелата, а вие може да си изберете и друг модел от богатия избор, който предлагат. Преди време правих една панделка за ТАЗИ ТОРТА от същия вид фолио. 
Изрязвате  лента с дебелина и дължина на лентата, колкото желаете да бъде едната част от панделката, намазвате не много тънко( за да не се чупят лесно)  с разтопен на водна баня черен шоколад и мажете от по-грапавата страна на фолиото, за да може след като се втвърди и отлепи, желаната от вас картинка да бъде отбелязана на шоколада. Броят на лентичките определяте вие, колкото повече, толкова по-богата ще бъде панделката. Борда на тази торта и панделката са направени от един лист фолио. Много е лесно и ефектно :-)
Реших да направя "Бяла Неделя" защото много ни харесва, а в същото време да импровизирам малко с украсата. 
 





Надявам се моето предложение да ви хареса :-) Бон Апети!

6 коментара:

  1. Благодаря за идеята с украсата !!!Прекрасна изработка на тортата)))

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красива!Впечатлена съм. :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Изключително изящно!
    Решила съм да сложа трансферното фолио като борд на тортата, но не знам как- да го сложа, докато шоколадът е още течен или? Благодаря:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ивана, извинявай доста късно ти видях въпроса. Относно борда с трансферно фолио, трябва да си отрежеш предварително размера, мажеш с разтопен шоколад и веднага залепяш, остави тортата за 10-15 минути в хладилника за да стегне шоколада и тогава махни фолиото. Нищо сложно :-) Успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Piękny, wytworny, przecudnie udekorowany - jesteśmy pod wrażeniem:)

    ОтговорИзтриване