Популярни публикации

неделя, 9 февруари 2014 г.

Баклава '' Саралия "




Необходими продукти:

400 г фини кори за баклава
400-500 г орехи
150 г масло


За сиропа:

750 грама захар
750 мл  вода
сок от лимон

Корите за баклава трябва да са много пресни, за да могат да се навият по този начин, иначе ще се начупят и няма да се получи.
Разтопете маслото, смелете орехите и си подгответе една много тънка точилка или подходяща пръчка с която да навиете корите. Всяка кора намажете с малко масло и сложете на късата и страна по една шепа от смлените орехи.


Навийте края на кората веднъж и тогава сложете точилката. Това се прави за да не разместите орехите, когато издърпвате точилката навън.

 
След това с ръце много внимателно направете кората на хармоника и леко издърпайте точилката.

Поставете кората в подходяща тавичка и процедирайте по същия начин докато свършат корите. Полейте с останалото масло и печете на 160 градуса, докато придобият приятен златист цвят.

През това време пригответе сиропа. Сложете захарта и водата да врат на котлона, докато сиропа се посгъсти, накрая добавете малко сок от пресен лимон. Добавяме лимона за да не се захароса сиропа. Сиропирайте  изпечената и  ИЗСТИНАЛА баклавата  с горещ сироп. Съхранява се на хладно. Надявам се моето предложение да ви хареса.

  
Да ви е сладко!



Няма коментари: